ERDON Helyi hírek

2008.04.01. 19:57

A magyar közösség szolgálatáért

<p>Szatmár megye - Varga Attila a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét vette át, a romániai magyar közösség érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért.</p>

— Vannak és voltak olyan területek, ahol otthonosabban éreztem magam, ezekkel alaposabban foglalkoztam, nyílván ez kötődik az egyházakhoz, a felekezetek jogállásához, az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásához, de a kisebbségi jogok érvényesítéséért is sokat dolgoztam — válaszolt kérdésünkre Varga Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő, amikor a kitüntetésről kérdeztük. — Több, a kisebbségi jogokról szóló törvénytervezetet dolgoztam ki, írásaim jelentek meg a magyar sajtóban, ezek nagy részét román lapok is közölték, egyesek pozítiv, mások negatív megközelítésben. Írtam a kisebbségi jogokról, az emberi jogokról, és időközben oktatói munkát végeztem és végzek ma is, amely lehetőséget ad még jobban elmerülni ezekben a kérdésekben. A két alkotmányozási folyamatban - 1991-ben és a 2003-ban, amikor alkotmánymódosítást történt -, is aktív részt vállaltam.

A munka eredménye

— Én a kampányt úgy fogom fel, hogy lehetőleg a munka beszéljen, az győzze meg a választópolgárokat, hogy ők, ha úgy gondolják, hogy szükségük van az én munkámra, akkor végzem tovább. Tőlem egy kicsit távolabb áll az, amiből ma egy kampány áll, természtesen szükség van kampányra, szükség van arra, hogy az emberek megismerjék a munkáját. De nyilvánvaló, hogy ennyi év után az emberek ismerik, és gondolom valamennyire értékelik is azt a munkát, amit eddig végeztem, és ez után pedig. 

Örülök a kitüntetésnek, de hangsúlyozom azt, hogy én csak a munkámat végeztem, a tudásom szerint a lehető legjobban, lelkiismeretesen, mint ahogy még nagyon sokan végezik a rájuk bízott feladatokat. Meg is lepett a kitüntetés, úgy gondolom, hogy az elismerés ennek a fajta hozzáállásnak szól, amit a tisztségemnél fogva az évek folyamán a magyarság szolgálatába állítottam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!