ERDON Helyi hírek

2008.04.18. 13:25

A Föld Napja Nagyváradon

<p>1970 óta ünnepelik április 22-én a Föld Napját. A kezdeményezést az 1990-es évek elején emelték nemzetközi szintre, azóta szinte minden ország felkarolta az akciót, közöttük Románia is, amely ezen a napon már évek óta szervez parkokban takartást, faültetést, különböző konferenciákat és szemináriumokat.</p>

Ebben az évben a Föld Napjának mottója: Felhívás cselekvésre a klimatikus változások ellen. A mottót nem véletlenül választották, hiszen a klimatikus változások miatt az utóbbi években számtalan állat és növényfaj pusztult ki. A Bihar megyei Környezetvédelmi Ügynökség ezen a napon számos akciót szervez Nagyváradon: április 18-22 között a Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén (Dacia sugárút 25/A) rajzkiállítás tekinthető meg, majd április 22-én 11 órától a Decebal iskolában szerveznek különböző tevékenységeket. Az említett időszakban 10 szabály, hogy te is Öko-felelős légy címmel szórólapokat osztogatnak a diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!