ERDON Helyi hírek

2008.03.09. 11:33

Tíz kórház épül Maros megyében

<p>Marosvásárhely - Szigorú feltételek mellet vehetnek részt a liciten azok az építkezési cégek melyek felvállalnák a regionális, municipiumi, városi valamint a községi korházak megépítését.</p>

A pénteki marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján Eugen Nicolaescu egészségügyi miniszter ismertette, többek között kritériumként szabták meg a tapasztalatot valamint azt is hogy a építő cég pénzügyi forgalma háromszor nagyobb legyen mint a felvállalt munkálatok befektetési értéke.

A szaktárca honlapján megtalálhatóak a licitek megszervezésére valamint a részvételre vonatkozó szabályozások. A zárt borítékban benyújtott ajánlatok megnyitására és az építők kiválasztására április 15-30 között kerül sor, májusban kerülne sor a szerződések megkötésére és a korházak építési munkálatainak megkezdésére. A legjobb építők szerződtetése érdekében a licitet meghirdették az Európai hírlapban is.
Maros megyében összesen tíz korház épülne: egy regionális sürgősségi korház Marosvásárhelyen, három municipiumi korház, Dicsőszentmártonban, Szászrégenben, Segesváron, négy városi korház Szovátán, Sármáson, Marosludason, Radnoton és három községi korház Dédán, Mezőbándon valamint Görgényszentimrén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!