ERDON Helyi hírek

2008.03.28. 12:14

Nem költözik az állatkert

<p>Nagyvárad - Az állatkerttel kapcsolatban két lehetőség között dönthetett Nagyvárad Helyi Tanácsa, de mivel a minisztérium csak az egyiket finanszírozza, azt szavazták meg a legutóbbi ülésen.</p>

Két variánst kaptak kézhez a tanácsosok, s mint dr. Földes Béla kifejtette, mivel nem volt világos, hogy melyiket bocsátják szavazásra, el kellene halasztani az állatkertel kapcsolatos döntést. Felszólalt Molnár Mihály, a Piacgazdálkodási Önálló Ügyvitelű Vállalat (RAPAS) aligazgatója is, aki a második variáns mellett foglalt állást - ez azt feltételezte, hogy az állatkertet költöztessék el eredeti helyéről. Mint mondta, a legfrissebb jogszabályok szerint az állatoknak nagyobb területre van szükségük, mint amennyit a jelenlegi területen biztosítani lehet számukra, így az elköltöztetés lenne a jó megoldás.

Egy tartózkodással

Mihai Groza polgármester elmondta, hogy a környezetvédelmi minisztérium csak azt a variánst támogatja a szükséges összeg 75 százalékával, amely a jelenlegi területen lévő  korszerűsítésről szól, s nem a létesítmény elköltöztetését. Mint elhangzott, a jelenlegi területen viszont csak kisebb bővítés lehetséges.

A tanácsosok megszavazták, hgoy az állatkerttel kapcsolatos tervezet maradjon a napirendi pontok között, s a szünet után egy tartózkodás mellett a minisztérium által támogatott fejlesztésre voksoltak.

A szakjelentésben a javasolt fejlesztési munkálatok között szerepel a gyerekek számára építendő játszótér, parkolóhelyek, konferenciatermek, kutatási laboratórium, „állatóvoda” létesítése, s nem utolsó sorban korszerűbb, tágasabb ketrecek, röptetők, állatházak építése. Mindez három év alatt valósul majd meg.  

Neumann Andrea

 

Kapcsolódó cikkek:

  • Az Állatkert marad, ahol van!
  • Nyitva marad a váradi állatkert
  • Megmenekült a nagyváradi állatkert!
  • Újévi körkép az állatkertben
  • Egyetlen jelentkező
  • Állatkerti séta egy kósza hír nyomában
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!