ERDON Helyi hírek

2008.03.06. 16:29

Kerekasztal az erőszakról

<p>Bihar megye - Gyerekeket tájékoztattak az erőszak különböző megnyilvánulsáról a nappali központban szervezett csütörtöki kerekasztal beszélgetésen.</p>

Az erőszak különféle megnyilvánulásairól, a „jónak lenni” fogalmáról esett szó többek között a Traian Lalescu utcai nappali központban szervezett „Előzzük meg az erőszakot” című kerekasztal-beszélgetésen. A rendezvény, mely az Erőszakmentesség tavasza Bihar megyében elnevezésű egyhetes kampányon belül lett megszervezve, első sorban a központba járó gyerekeknek, valamint hozzátartozóiknak szólt (néháy szülő is résztvett). A meghívottak - Miorita Sateanu, a Bihar megyei Nőszövetség vezetője, Flaviu Iova rendőr, valamint Ana Pop, a bíróság munkatársa - különböző aspektusokból közelítették meg a témát, úgy, hogy a beszélgetésbe a gyerekeket is bevonták.
Választhatunk
Flaviu Iova az erőszak fogalmát boncolgatta: nemcsak az extrém formák nevezehetők annak - mint például a gyilkosság - magyarázta a gyerekeknek - az erőszak egyik formája már az is, ha valakinek gyúnynevet adnak. Mindegyikünkben van agresszivitás, és ugyanúgy mindegyikünk választhatja a jó, vagy a rossz utat, hangzott el. Olyan kérdéseket tett fel a kisiskolásoknak, mint például, hogy mitől lesz valaki jó vagy rossz, miért van sikerük az agresszivitásról szóló rajzfilmeknek. Miorita Sateanu a „mit jelent jónak lenni” szempontjából közelítette meg a kérdést.
A központba járó gyerekek nehéz szociális helyzetben élő családokból származnak. Délutánonként uzsonnát kapnak ott és segítséget a leckeíráshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!