ERDON Helyi hírek

2008.03.09. 16:59

Imádkozni az egységért és a békéért

<p>Nagyvárad - Az elmúlt napokban ökumenikus imahetet tartottak a várad-szőlősi református templomban. A tegnapi záróalkalomkor dr. Kozma Zsolt kolozsvári lelkipásztor, ny. teológiai tanár hirdette Isten igéjét.</p>

Isten igéje János evangéliuma 17. részének 20- 21. versei és  Pál apostolnak a Thessalonikabeliekhez írt I. levele V. részének 13. verse alapján szólt. Dr. Kozma Zsolt kolozsvári lelkipásztor, nyugalmazott teológiai tanár arra hívta fel a jelenlevők figyelmét, hogy az Úr szavai két irányba, az egység és a békesség felé kell tereljék őket. Napjainkban, amikor a "világ részekre bomlik", imádkozni kell az emberiségért, az egyházakért és a családokért, hogy egymásra találjanak a különbözösségükben is. "El kell ismerjük egymást, ez a mi feladatunk", hangsúlyozta a tiszteletes, hozzátéve: elfogadni a másságot annyit tesz, mint felismerni azt, hogy az ökumenia azt jelenti, hogy teszünk is a másikért. Ha valóban találkozni akarunk Jézussal, akkor minket is át kell hasson Isten fiának a szeretete, mert nem egy feszülethez érkezünk, hanem az élő, szerető, reménykedő és megbocsátó Krisztushoz.

Békességben és egységben élni egymással csak úgy tudunk, ha saját lelki egyensúlyunkat is megtaláljuk, elfogadjuk Isten terheit és örülünk mindannak, amivel az Úr megajándékoz bennünket. "Imádkozzunk mindig azért, hogy tartós békességben legyünk azokkal az emberekkel, akik velünk együtt élnek, ne csak karácsonykor vagy az imaheti alkalmakkor legyen ez így", fogalmazott az igehirdető.

Ciucur L. Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!