ERDON Helyi hírek

2008.03.26. 11:34

Hivatalos értesítésre várnak

<p>Nagyvárad - Mihai Groza polgármester keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy változtatásokat eszközölt három városházi igazgatóság élén. Az érintett személyek a hivatalos értesítésre várnak.</p>

Mihai Groza polgármester azzal indokolta a döntését, hogy elégedetlen a Nagyváradra érkező befektetések ütemével és nagyságával, és megitélésében olyan vezetőkre van szükség a polgármesteri hivatalban, akik dinamikus és átlátható partnerkapcsolatokat tudnak kialakítani a leendő beruházokkal. Az elöljáró közlése szerint március 25-től a Műszaki Igazgatóságot Marcel Dragoş, a Gazdasági Igazgatóságot Eduard Florea, a Városrendezési Igazgatóságot pedig Raluca Covăcescu vezeti. A városvezető által mondottakkal némiképp ellentétben, szerda délelőtti érdeklődésünkre válaszolva mindhárom leváltott igazgató azt állította, hogy csupán az újságokból értesült a személycserékről, és semmilyen hivatalos értesítést sem kapott erről.

Nem kommentálják

Dumitru Fildan távozó műszaki igazgató, Andrei Luncan volt városi főépítész és Emilian Sala, a Gazdasági Igazgatóság ex-vezetője ugyanakkor nem kivánta kommentálni a változásokat, ez utóbbi annyit jegyzett meg csupán, hogy "fűzzenek hozzá mondanivalót azok, akik meghozták a döntést".

Petru Filip volt polgármestert, jelenleg európai parlamenti képviselőt Brüsszelben értük utol telefonon. "Igen, hallottam az ügyről, az újságokból értesültem róla. Mihai Groza polgármester döntése volt, én nem kivánom kommentálni a történteket. Ott vannak a párt helyi frontemberei, akik kezelik a dolgokat", közölte a politikus. Pásztor Sándor, az RMDSZ városi frakcióvezetője furcsának nevezte, hogy éppen annak a pártalakulatnak (PD-L) a tagja hajtott végre személycseréket, mely tömörülés az időközi polgármester választáson azzal vádolta meg az RMDSZ-t, hogy abban az esetben, ha Biró Rozália lesz a városvezető, igazgatócserék lesznek a városházán.  

Ciucur L. Antonius

 

Kapcsolódó cikk:

  • Személycserék a városházán

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!