ERDON Helyi hírek

2008.03.03. 08:11

Hitismeret ellenőrzés

<p>Szatmár megye - Szombaton délelőtt rendezték meg a Hám János Katolikus Iskolaközpontban a megyei hittan tantárgyversenyt, amire Szatmár és Máramaros megyéből is érkeztek diákok. <A href="http://apps.erdon.ro/download/erdontipps/eredmenylista.doc"><IMG height="10" src="http://www.erdon.ro/SysRes/Sites/ERDON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>eredmenylista</B></A> [.doc - 55KB]</p>

Március elsején, szombaton a Hám János Iskolaközpontban rendezték meg a római katolikus hittan tantárgyverseny megyei szakaszát. Molnár Gabriellától, a verseny főszervezőjétől megtudtuk, hogy első ízben vettek részt a megmérettetésen Máramaros megyei diákok is. A megnyitóra az iskolaközpont dísztermében került sor. Az eredeti tervekkel ellentétben Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök helyett Ardai Attila vikárius atya köszöntötte először a diákokat. Elmesélte, hogy interneten akart utánanézni annak, hogy az elmúlt években milyen helyezést értek el a diákok, de azt is csak nehezen találta meg, hogy mikor rendezték meg először a hittan tantárgyversenyt. Homályos és egymásnak ellentmondó utalásokat talált arra nézve, hogy mikor rendeztek hazánkban először bármilyen tantárgyversenyt, vagyis ahogy régebben mondták „olimpiászt”, viszont rengeteg honlap számol be a négyévente megrendezendő sport olimpiáról. A vikárius atya szeretné, ha ugyanolyan büszke lenne az egyházmegye a diákjaira, mint amilyen büszkék a nemzetek a sportolóikra, legfőképpen azért, mert azok csak egy múló dicsőségért szállnak harcba. „Ez a verseny nem csak egy hitismeret ellenőrzés, hanem egy nagyszerű lehetőség a Jézussal való találkozásra, amely mindenki életét megváltoztatja. Ugyanakkor lehetőség ez az egymással való találkozásra és az ismerkedésre is.” – hangsúlyozta Ardai Attila, akitől a szót Ft. Néma Sándor főtanfelügyelő vette át. Egy Bibliából kiragadott példával világított rá, hogy nem az a fontos, hol vagyunk a sorban, hanem az, hogy ott vagyunk, akár utolsóként is. Arra kérte a diákokat, hogy alázattal és tisztességgel versenyezzenek. A megmérettetésre összesen 250 tanuló nevezett, ötödikesektől tizenkettedik osztályosokig, de csak 220 körüli azok száma, akik meg is írták a dolgozataikat. A IX-XII-es diákok esetében külön tételek várták a világi és a teológia profilú oktatásban részesülő tanulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!