ERDON Helyi hírek

2008.03.14. 13:42

Gyorsétkezdéket ellenőriztek

<p>Szatmár megye — Az elmúlt időszakban a Szatmár Megyei Fogysztóvédelmi Felügyelőség szakemberei az iskolák közelében lévő gyorsétkezdéket ellenőrizték szerte a megyében.</p>

Összesen 14 kereskedelmi egységet vizsgáltak meg és mindegyikben találtak szabálysértéseket. Összesen hét figyelmeztetést és hét pénzbírságot róttak ki. A legnagyobb kihágást egy Nagykároly környéki palacsintázóban találták, ahol 18 kiló lejárt szavatosságú lisztet vontak ki a forgalomból. Akadt olyan gyorsétekezde is, ahol a sajton semmilyen cimke nem volt. Ez azért veszélyes, mert így nem lehet megállapítani, hogy mikor jár le a szavatossága és azt sem, hogy milyen gyártótól származik — mondta el tagnap sajtótájékoztató keretében Lucian Rus, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelősg főfelügyelő–helyettese. A másik nagy hiányosság az volt, hogy a kereskedelmi egységekben használatos mérlegek nem estek át metrológiai ellenőrzésen, így az sem kizárható, hogy nem mérnek pontosan. A kirót pénzbírságok összege 20 ezer lej — magyarázta Rus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!