ERDON Helyi hírek

2008.03.14. 11:54

Földalatti parkoló és templom is épülhet

<p>Szatmárnémeti - Az új ortodox templom építésének tervét, feltételekhez kötve elfogadták a városi tanácsosok, azonban, hogy ez meg is épülhessen új területrendezési elvárásoknak is meg kell feleljen.</p>

A Szatmárnémeti helyi tanács tegnapi rendkívüli ülésén öt napirendi pontban foglalt állást, amelyeket egyhangulag el is fogadtak. A municípiumban építendő mélygarázsok ügye, némi módosítással pozitív visszhangra talált a tanácsosok körében. A építkezési tervekre, illetve azok kivitelezésére nemsokára versenytárgyalást is meghírdetnek, azonban Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármesterének véleménye szerint itt helyben nem nagyon van olyan vállalkozó, aki felválalna egy ekkora nagy méretü beruházást, ezért több mint valószínű, hogy külföldiek fogják azt megtervezni és kivitelezni. A tegnapi napirendi pontok között szerepelt az „Urunk Mennybemenetele” ortodox templom felépítésének lehetséges helyéről szóló határozattervezett, amelyet szintén módosításokkal, de elfogadott a tanács. Korábban a templomot a Vasile Lucaciu téren szerették volna felépíteni, azonban a tanácsosok az életbe lépett, zöldövezetekről szóló törvény értelmében elutasították azt. Tegnap a templom ügye ismét a tanács elé került, azonban helyszínként most a Golescu híd lába melletti, nagypiac felőli területet jelölték meg . Ezt, mint jobbik megoldást, egy új területrendezési terv elkészítése után jóváhagyhatják majd a tanácsosok.

Gugulya–Hégető Lóránd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!