ERDON Helyi hírek

2008.03.26. 14:02

A nők elhelyezkedését segítik

<p>Szatmár megye - A nők elhelyezkedését segítenék elő munkaerőpiaci igényfelméréssel és képzésekkel azokon a területen, ahol magas a munkanélküli nők aránya.</p>

Március közepén a Nők és Férfiak közötti Esélyegyenlőségért Ügynökség (ANES) és az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (ANOFM) együttműködési egyezményt írtak alá, s ezzel együtt a területi és megyei intézményeik is bekapcsolódtak abba a kampányba, amelynek célja, hogy a munkaerőpiac szélére szorult női munkaerőt visszahelyezzék az őt megillető helyre. Március 27-én ennek jegyében zajlik közösen egy akció, amikor az ANES és az AJOFM képviselői látogatást tesznek azokon a vidéki településeken, ahol különösen magas a regisztrált munkanélküliek között a nők aránya. Látogatást tesznek Szokondon, Aranyosmeggyesen és Mezőfényen. Az akció célja, hogy megtalálják a munkanélküliek között a nők magas arányának okát, majd specifikusan az adott területre tervezett, az éppen aktuális munkaerőpiaci követelményeknek megfelelő képzést biztosítani nekik. Ezzel is elősegítve a sikeres elhelyezkedésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!