ERDON Helyi hírek

2008.03.27. 12:54

A munkanélküliség visszaszorítása érdekében

<p>Bihar megye - A Bihar megyei Tanügyi Szabad Szakszervezet a papfalvai munkanélküliség megfékezése érdekében Phare támogatást pályázott meg. A foglalkoztatottság szempontjából kedvezõtlen Bihar megyei faluban fõképp a fiatal munkanélküliek szakmai képzését szponzorálnák az elnyert 53 ezer euroból.</p>

Papvalva község aktív lakosságának több mint 20 %-a, köztük sok a fiatal munkanélküli - tudatta Ioan Tent projektkordinátor csütörtökön, a tenfelügyelõségen tartott sajtótájékoztatón. Az egykoron a környék bányáiban dolgozó, nehéz körülmények között élõ lakosok számára rendkívül fontos ez a lehetõség, melynek keretén belül több mint harminc munkanélküli részesülhet elméleti és gyakorlati oktatásban. A tervezettek szerint a szakképseítésben olyan 18 és 25 év közötti fiatalok vehetnek részt akik minimum hat hónapja, illetve olyan 25 év felettiek, akik minimum egy éve bejegyzett munkanélküliek.Asztalos és kárpitos szakképesítésben összesen huszonnyolcan, vállalkozói képesítésben pedig tízen vehetnek részt. Ez utóbbi tanfolyam célja a munkanélüliek vállalkozói kedvét felkelteni a papfalvi turisztikai potenciál kihasználása érdekében. Jelentkezni a Papfalvi Líceumban április 15.-ig lehet a személyi igazolvány és a munkanélküliséget igazoló okirat vagy munkakönyv fénymásolatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!