ERDON Helyi hírek

2008.03.25. 10:09

A figyelmeztetés sem elég

<p>Szatmárnémeti - Elméletileg ezen a héten kellene kezdődjenek a Golescu–hídon felrepedezett aszfaltburkolat kicserélésének a munkálatai. A felújítás határideje március végére szól.</p>

A Szatmárnémeti Golescu–híd aszfaltburkolatán megjelent gödröket, a kivitelező cég a Vegyépszer Rt. ígérete szerint március végéig eltünteti. A modernizációs munkálatokat követően a cég elismerte, hogy a híd egyes pontjain szigetelési problémák adódtak, emiatt nem lesz meglepő az aszfaltburkolat felrepedézése sem. És be is következett, amit előre megjósoltak, azonban a rehabilitációs munkálatokra azóta sem került sor. A szóbeli megállapodás miszerint március végéig elvégzik a szükséges javításokat, nem volt elég meggyőző, ezért a polgármesteri hivatal írásos figyelmeztetést küldött a Vegyépszer Rt.–nek a garanciális munkálatok mihamarabbi megkezdése érdekében.  A Golescu–híd felújítási munkálatait liciten megnyert kivitelező cég, ezen a héten az ütemrend szerint ismét elő kell hogy vegye munkagépeit, és a híd felső részét újra kell asztfaltoznia. Mint utólag kiderült nem csak a híd szigetelése okozott gondot, a Vegyépszer állítása szerint az aszfalttal is problémák vannak, ugyanis nem azt a minőségű anyagot kapták, amit megrendeltek. A polgármesteri hivatal írásos figyelmeztetése után, ha mégsem kezdődnek meg a munkálatok, akkor a kivitelező a garanciába lettet pénzét elveszíti és a hivatal ebből a pénzből, de már mással fogja rehabilitálni a hidat.

 

Gugulya–Hégető Lóránd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!