ERDON Események

2009.01.07. 09:03

Balázs Elemér a Posticumban

<p>Újévi jazzkoncert-sorozatot indít a Posticum, melynek keretében Magyarország legismertebb, legjobb dzsesszmuzsikusait hívja Nagyváradra.</p>

A koncerteken belépőjegy helyett 10 RON értékű tombolát lehet vásárolni, amelynek fejében a fellépő zenekar egy CD-ét sorsolják ki. Az első koncertre január 10-én szombaton 20 órától kerül sor. Fellép Balázs Elemér nemzetközileg is széles körben elismert és keresett jazzdobos és formációja. Zenéjük legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika.  Zenéjük rendkívül változatos, ami abból fakad, hogy szívesen kalandoznak például az etno stílus világában, és a legkülönbözőbb zenei kultúrákból merítenek inspirációt. Ez érzékelhető az eddig megjelent albumaikon is, hiszen mind a négy teljesen egyedi hangulatokat, zenei világot ragad meg.

Kritikusok szerint ez az a fajta elmélyült zene, ami bármilyen szituációban hallgatható. Legutóbbi lemezükön magyar népi kultúrájuk zenéjét, magyar népdalokat egyesítettek jellegzetes stílusukkal, a legújabb lemezükön pedig reneszánsz és barokk darabok egyedülálló feldolgozásait lehet hallani. Balázs Elemérről így nyilatkozott Pat Metheny, a világhírű jazzgitáros: "Úgy gondolom, Elemér az egyik legjobb dobos ma a világon. Képes minden zenei pillanatot belülről hallani, muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képessége révén minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Csodálatosan üti meg hangszerét - mindig élvezem, ha alkalmam nyílik vele muzsikálni, illetve játékát hallgatni."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!