ERDON Események

2008.03.06. 18:36

MAKOSZ Megyei Konzultatív Tanácsgyűlés -MKT- Csíkszeredában

<p>Hargita megye - A Hadit – Hargita Megyei Magyar Diáktanács – szervezésében megrendezésre kerül az MKT – a Megyei Konzultatív Tanácsgyűlés -, melynek a Csíkszeredai Márton Áron gimnázium ad otthont. <A href="http://apps.erdon.ro/download/erdontipps/2008.03.8-9_program_mkt.doc"><IMG height="10" src="http://www.erdon.ro/SysRes/Sites/ERDON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>2008.03.8-9_program_MKT</B></A> [.doc - 100KB]</p>

A fórum szepere a hatékony kommunikáció és demokratikus döntéshozatal a tagszervezetek részvétele által.A gyűlésen országos projektek, stratégiák, illetve megyei fejlesztések kerülnek kidolgozásra és megvitatásra.

     Március 8-9 Csíkszeredán megrendezésre kerülő MKT egyik fő témája a MAKOSZ közoktatási törvénybe javasolt 103-as diákönkormányzatokra vonatkozó cikkelye és a 2008as MAKOSZ programterv elkészítése.

A megyei diákvezetők Brassó, Beszterce, Bihar, Hargita, Hunyad, Máramaros, Kolozs és Kovászna megyékből érkeznek.

        A program menyitójának meghívottja Borboly Csaba, a MIÉRT Elnöke, majd délelőtt a Közoktatási Törvény MAKOSZ módosítási javaslatáról egyeztetnek a diákvezetők Asztalos Ferenc - a tanügyi, oktatási, sport, ifjúsági képviselőházi szakbizottság alelnökével, és  Kelemen Hunor - RMDSZ ügyvezető elnökével.

A MAKOSZ ismét szeretné felvenni a kapcsolatot a pedagógusok szövetségével, hiszen mind a diákvezetők mind a pedagógusok közös célért dolgoznak, a diákokért.

        Így esti beszélgetés meghívotta Lászlófy Pál, RMPSZ Elnök pedagógusok és diákönkormányzatok együttműködése témában.

A program támogatója a Márton Áron Gimnázium.

A főszervező

Derzsi Szabolcs

MAKOSZ tanügyért és diákjogokért felelős alelnöke

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!