ERDON Eletmód

2011.05.12. 09:15

Görénypornó videón

<p>A nőstény görények évente kétszer, tavasszal és ősszel tüzelnek. Attól függően, hogy lakásban, vagy szabad ég alatt tartjuk, a tüzelés időpontja eltérhet. Lakásban tartott lányok már február március környékén, a szabadban tartottak pedig március végén, április elején tüzelnek.</p>

A gondos gazdinak ebben az időszakban érdemes naponta-kétnaponta figyelni, hogy a nőstény külső ivarszerve, az ún. pérája hogyan viselkedik. A tüzelő görényeknél a péra ugyanis fokozatosan megduzzad, kifordul, és rózsaszínné válik. Nőstényünk a duzzadás megindulásától számított 1-1,5 hét múlva válik alkalmassá a hím fogadására. Ha két hét után sem pároztatjuk, fennáll a túltüzelés veszélye. Ez a hormonális probléma szőrhullással, az immunrendszer legyengülésével, és gyakran életveszélyes méhgyulladással is járhat. Ezért tanácsos ivartalaníttatni vagy pároztatni (esetleg steril hímmel) görinket. A hormonkezelést inkább ne válasszuk a későbbi komplikációk miatt.

Folytatás a haziallat.hu oldalán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!