ERDON Eletmód

2010.03.19. 09:16

Spanyol fánk csokimártogatóssal

<p>A következő recept egy egyszerű, gyorsan elkészíthető spanyol fánkféle, melynek spanyol neve churros a la madrilena. Hozzávalók a tésztához: 2 csésze liszt, 1 csésze tej, 1 csésze víz, 2 ek. vaj, 2 ek. cukor, 1 tojás, olaj a sütéshez és cukor a szóráshoz.</p>

Elkészítés: A tejet, vizet, vajat, sót és cukrot összeöntöm, majd lassan felforralom. Ezután hozzáadom a lisztet és a tojást és nagyon alacsony lángon addig keverem, amíg össze nem áll a tészta. Ezután a tésztát csillagcsöves nyomózsákba töltöm (ennek híjján improvizálni lehet egy hagyományos zacskóval is) és rudakat nyomok belőle a forró olajba. Közepes lángon aranybarnára sütöm a churro-kat. Ha kivettem az olajból, azonnal megszórom cukorral (kristálycukrot vagy porcukrot egyaránt használhatunk). Hozzávalók a csokimártogatóshoz: 1 tábla 70%-os kakaótartalmú csoki, 4 dl tejszín, 1 lime (zöldcitrom) reszelt héja és leve, csipet őrölt zöld kardamom (mellőzni is lehet). Elkészítés: A csokit gőz fölött felolvasztom, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntöm a tejszínt, a lime levét és héját, valamint a kardamomot. Gőz fölött kevergetve hagyom besűrűsödni.

Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: http://renidani.blogspot.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!