ERDON Bulvár

2012.06.06. 17:02

Elektronikus nagyágyúk, blues, punk és heavy metal a Félszigeten

A Félsziget Fesztiválnak sohasem kellett szégyenkeznie az elektronikus zenei felhozatalát illetően: évek óta hozza a világ legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljainak színvonalát, és ez a rendezvény tizedik kiadására sem változik.

A Félsziget Fesztiválnak sohasem kellett szégyenkeznie az elektronikus zenei felhozatalát illetően: évek óta hozza a világ legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljainak színvonalát, és ez a rendezvény tizedik kiadására sem változik.

 

A drum and bass műfaj kedvelőinek pörgeti a lemezeket szombaton, augusztus 25-én este Belgium legkelendőbb zenei exportcikke, Boris Daenen, azaz Netsky. Az alig 23 éves lemezlovasnak június végén jelenik meg második lemeze, amelyen a védjegyévé vált liquid hangázshoz electro-house, dubstep és élőzenei elemeket is kevert. A Félsziget közönsége pedig mindebbe egy fergeteges party keretében hallgathat bele!

A N.O.H.A. eddigi legjobb felállása – így ír a szaksajtó a Noise of Human Art – Circus Underground jelenlegi tagságáról. Az ambiciózus zenei projektet Philip Noha hozta létre 17 éve, és azóta is képes meglepni közönségét az underground tánczenei ritmusok és a zenészek által hozott különböző kulturális behatások mindig találó keverésével. A Félsziget történetében a N.O.H.A. az első olyan nemzetközi zenekar, amely három egymást követő évben is fellép a fesztiválon: augusztus 25-én a nagyszínpadon hallhatjuk ismét Camila de Oliveira gyönyörű hangját és a banda tört ritmusokra épülő zenei kavalkádját.

A Félsziget kilenc kiadása alatt egy dolgot mindenki megtanulhatott: a Suie Paparude nélkül nincs igazi elektronikus buli. Jöhetnek és mehetnek a világsztár dj-k, de a Suie hajnali live szettjeit még senkinek sem sikerült überelnie. Épp ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy a Félsziget tizedik kiadására nemcsak hogy ismét meghívják Dobricăt, Michit és Beant, hanem nekik adják az Aréna főműsoridejét, így szombaton éjjel már 1 órakor kezdődhet a teltházas buli!

Magyarország elsőszámú punk-rock bandája, az Alvin és a Mókusok új dallal és videóklippel készül a nyári fesztiválszezonra és a Félszigetre. A Nézlek és nem hallok mást című szám a zenekar őszre várható új nagylemezének előfutára, és a zenekar azt ígéri rajongóinak, hogy nem ez lesz az egyetlen új dal, amit hallani fognak tőlük.

Mivel a finn metált a legjobb egy kis hazaival emészteni, Románia elsőszámú heavy metal zenekara, a Trooper is fellép a Félszigeten vasárnap, augusztus 26-án a Children of Bodom előtt. A blues romániai nagymestere, Mike Godoroja és a Blue Spirit új lemezét, a Hippie Bluest hozza a Félszigetre. A marosvásárhelyi VotSka zenekar szintén fellép a fesztiválon, miután a Médiabefutó tehetségkutató versenyen elnyerték a Félsziget közönségdí ját.

A Félsziget fesztivál tizedik kiadásával kapcsolatos információkat a www.felsziget.ro címen illetve a rendezvény Facebook-oldalán lehet megtalálni.

Az augusztus 23-26. között, Marosvásárhely és Marosszentgyörgy határán, a Maros partján zajló fesztiválra augusztus elsejéig a korábbi évekhez képest FÉLÁRON, 100 RON-ért lehet bérletet váltani négy felejthetetlen napra, és 40 RON-ba kerülnek a napijegyek az Eventim jegyterjesztő hálózatában, illetve a www.eventim.ro oldalon. Augusztus elsejétől elővételben és a helyszínen egyaránt 150 RON lesz a bérlet ára, és 60 RON-ba kerülnek a napijegyek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!