ERDON Bulvár

2011.01.21. 07:42

Új családi autó készül

<p>Állítólag már az idei Genfi Autószalonon bemutatkozik a Dacia új hétüléses egyterűje, jövő nyáron pedig indulhat az értékesítése.</p>

A Dacia Logan MCV-nél igényesebb, jóval nagyobb egyterűvel, az MPV-vel bővíti kínálatát a gyár, és francia források szerint már a márciusi Genfi Autószalonon bemutatkozik az újdonság. Hétüléses kialakítással készül, és ahogy azt a márkától megszokhattuk, kategóriája egyik legjobb vételének ígérkezik. Tizenhárom ezer (benzines változat) és tizenöt ezer (dízel) euró körüli, meglepően jó alapárról szólnak a hírek, vagyis testvérelődjénél, a Renault Scénicnél lényegesen olcsóbb lesz. Az ötajtós, körülbelül 4,6 méter hosszú egyterű Marokkóban készül majd (a Dacia piteşti-i gyárában nincs már szabad kapacitás újabb modell összeszerelésére), külseje hasonlítani fog a Dusterre is, míg belseje tágasabb és kényelmesebb lesz, a hátsó két sor szék előredöntésével pedig 2300 literesre növelhető az autó csomagtere.

Dolgoznak a fejlesztésen

Nem lesz változás a motorpalettán, az új családi modell a jól ismert 1,6-os benzinessel és 1,5-ös dízelessel lesz kapható. Jelenleg is van egyterűje a Daciának, a Logan MCV-ből öt- és hétüléses kivitel is kapható, ám a modell megítélése nem a legjobb sem a hazai, sem a külföldi piacon. A Dacia gyár meg a mögötte álló Renault ezért új, magasabban pozicionált egyterű autóval bővíti a kínálatot, és az új modell már fejlesztési stádiumban van. A tervezők dolgoznak egy kisáruszállító kialakításán is, amelynek belsejét két oldalsó tolóajtón keresztül lehet megközelíteni, hátul aszimmetrikus „bejárattal” (az alapokat a Renault Kangoo szolgáltatja). Tanulmányként már  valószínűleg a márciusi Genfi Autószalonon bemutatkozhat mindkét újdonság, a szériaváltozat Frankfurtra várható, míg a jövő nyáron elkezdődhet az értékesítés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!