ERDON Bulvár

2011.01.17. 06:52

Aratott "A közösségi háló" a Golden Globe-on

<p>Betört az internet a film világába a helyi idő szerint vasárnap délután megtartott 68. Golden Globe (Aranyglóbusz) díjkiosztón.</p>

A legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv és a legjobb zene díját ugyanis "a Social Network", "A közösségi háló" című film alkotói vehették át a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotel báltermében. A Facebook létrehozását feldolgozó játékfilm hét jelölést kapott.

A ceremónián elsőként a legjobb férfi mellékszereplő díját adták át. Christian Bale vehette át a szobrocskát a "Fighter" című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb női mellékszereplő Melissa Leo lett, ő szintén a "Fighterben" játszott. A hollywoodi gálán a legjobb drámai tévésorozat Aranyglóbuszát 1920-as évekbeli gengsztersorozata a Boardwalk Empire -Gengszterkorzó kapta. A díjátadón nem lehetett jelen a rendező, Martin Scorsese, mivel Londonban forgat.

A díjlistán a legfontosabb jelöléseket birtokoló "Social Network", "A közösségi háló" című film a legjobb filmzenének járó díj besöprésével kezdte az estet. A Facebook létrehozásáról készült alkotás később megkapta még a legjobb filmnek, a legjobb forgatókönyvnek valamint David Fincher személyében a legjobb rendezőnek járó Aranyglóbuszt is.

A 68. Golden Globe-on életműdíjat vehetett át Matt Damontól Robert De Niro. A legjobb női szereplő díját a vígjáték és musical kategóriában Annette Bening kapta a "Kids Are All Right" című alkotásban nyújtott alakításáért. A legjobb drámai színésznő Natalie Portman lett, ő a Fekete hattyúban szerepelt.

A vígjátéki és musical kategóriában Paul Giamatti vehette át a legjobb férfi szereplőnek járó Aranyglóbuszt a "Barney s Version" című filmért. A legjobb film ugyanebben a kategóriában a "Kids Are All Right" lett.

A legjobb drámai alakítás díját a nők között az első gyermekét váró Natalie Portman vehette át a "Fekete hattyúért", a férfiak között pedig Colin Firth "A király beszéde" című történelmi alkotásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!