ERDON Bulvár

2010.11.08. 09:39

MTV Európai Zenei Díjak - Lady Gaga tarolt

<p>Lady Gaga nyerte a legtöbb, három díjat a Music Television (MTV) Európai Zenei Díjak Madridban megrendezett gáláján vasárnap esteLady Gagát összesen öt díjra jelölték, végül a legjobb női előadó, a legjobb pop előadó és a legjobb dal (Bad Romance) MTV-trófeáját vette át.</p>

A budapesti koncertet kétszer is megszakította - először a második dalnál, majd a fellépés közepén -, amikor átnyújtották neki a díjakat. "Annyira sokat jelent ez nekem, Európa, szeretlek" - mondta Lady Gaga. Az amerikai énekesnő budapesti fellépése egyébként teltházas volt, a ráadást, a "Bad Romance"-et már állva tombolta végig a csaknem húszezer néző.

A madridi MTV-gálán a kanadai születésű tinisztár, Justin Bieber lett a legjobb férfi előadó. "Ez egy nagy teljesítmény számomra" - köszönte meg a díjat a 16 éves énekes. A friss házas Katy Perry öt jelöléséből egyet kapott meg: a legjobb videóért járó díjat a "Californa Gurls"-ért. A legjobb rockcsapat az idei Sziget Fesztiválon is sikert aratott Thirty Seconds to Mars lett, a legjobb új előadó MTV-díját Kesha vehette át, a legjobb alternatív csapat az amerikai pop-punk együttes, a Paramore lett.

A legjobb hip-hop előadónak Eminem-et választották, aki Brazíliából köszönte meg az elismerést. A legjobb élő előadó díja a Linkin Park-é lett. Idén először adták át a Globális Ikon díjat: az elismerésben a Bon Jovi részesült, egyebek mellett azért, mert a rockcsapat 125 millió albumot adott el karrierje során világszerte. A "Free Your Mind"-humanitárius díjat Shakira kapta: a kolumbiai énekesnő hátrányos helyzetű gyerekek oktatásáért kampányol, az idei futball-világbajnokság himnuszából, az általa énekelt "Waka Waka"-ból befolyt összeg is a gyerekek alapítványának számláját gyarapította.

Az MTV Európai Zenei Díjakat 46 millió néző szavazata alapján osztották ki a spanyol fővárosban, a madridi Caja Mágicában. A gála műsorvezetője első alkalommal a "Született Feleségek" sztárja, Eva Longoria volt. A díjkiosztón élőben fellépett többek között a Bon Jovi, Katy Perry, Kesha, a Linkin Park, Rihanna, Shakira, a Kings of Leon és a 30 Seconds To Mars. A trófeákat átadók között pedig ott volt a Guns N Rosesből ismert Slash és a "Jackass" sztárja Johnny Knoxville is.

A MTV Európai Zenei Díjak gáláját először 1994-ben rendezték meg Berlinben az amerikai MTV Video Music Awards (MTV Video Zenei Díjak) európai alternatívájaként jelent meg. Ezen a gálán nyertesek végleges listája a nézők szavazatai alapján dől el. Az Egyesült Királyság háromszor, Németország pedig négyszer volt eddig házigazdája az évenként megrendezett eseménynek.

Az idei MTV Európai Zenei Díjak nyerteseinek teljes listája:

- Legjobb Női Előadó: Lady Gaga

- Legjobb Férfi Előadó: Justin Bieber

- Legjobb Dal: Lady Gaga, "Bad Romance"

- Legjobb Video: Katy Perry, "California Gurls"

- Legjobb Pop Előadó: Lady Gaga

- Legjobb Rock: Thirty Seconds to Mars

- Legjobb Új Előadó: Ke$ha

- Legjobb Alternatív Csapat: Paramore

- Legjobb Hip Hop Előadó: Eminem

- Legjobb Élő Előadó: Linkin Park

- Legjobb World Stage Koncert Előadás: Tokio Hotel

- Legjobb Európai Előadó: Marco Mengoni (Olaszország)

- MTV Globális Ikon Díj: Bon Jovi

- Free Your Mind Humanitárius Díj: Shakira

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!