ERDON Bulvár

2010.09.15. 06:42

Nem csitul a botrány Lady Gaga "húsruhája" körül

<p>Állatvédők támadják Lady Gagát, mert az amerikai Music Television vasárnap esti díjátadó gáláján nyers húsból készült ruhát és fejfedőt viselt Los Angeles-ben - számolt be az amerikai média. Rajongói viszont kiállnak az énekesnő mellett, sőt az egyik díjátadó, Cher is dicsérte Lady Gaga ruhaválasztását.</p>

Az MTV Video Zenei Díjátadón a 24 éves énekesnő rekordszámú, nyolc trófeát nyert. Amikor Cher-től átvette a legjobb videoklipnek járó díjat, akkor ment fel a színpadra "hús ruhájában" és megkérte a veterán énekesnőt, hogy fogja meg "hústárcáját". A PETA nevű állatvédő szervezet "rossz ízléssel" vádolta meg Lady Gagát: szerintük "valakinek a fülébe kellene súgnia, hogy sokkal többen vannak azok, akik nem értenek egyet állatok mészárlásával, mint ahányan rajonganak érte". Lady Gaga először egyébként a Vogue nevű divatmagazin férfikiadásának japán változatának címoldalán viselte a különös kreációt.

Az MTV gálája után első interjúját Ellen DeGeneres-nek adta a Lady Gaga. Elmondta: "húsruhájával" az amerikai hadsereg homoszexuális tagjai mellett akart kiállni. Az énekesnő arra a diszkrimináló szabályra utalt, hogy a katonáktól "nem kérdezik, de nem is mondhatják el senkinek, hogy milyen a nemi identitásuk". Lady Gaga azt gondolja: "ha nem harcolunk jogainkért, akkor nemsokára annyi jogunk marad, mint a hús a csontjainkon". A "Paparazzi" vagy az "Alejandro" című dalok előadója viszont sietett hozzátenni, hogy "nem volt célja megsértenie a vegetáriánusokat". A ruhát egyébként Franc Fernandez tervezte. A kreációt Lady Gaga rajongóinak zöme az internetes fórumokon dicsérte, sőt díjátadója, Cher a Twitter nevű közösségi oldalon is áradozott a kreációról, "fantasztikusnak" nevezte azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!