ERDON Bulvár

2010.02.12. 07:58

Szívműtéte volt a volt amerikai elnöknek- Clinton jól van, hétfőn már dolgozhat is

<p>Helyi idő szerint csütörtökön szívműtétet hajtottak végre Bill Clinton volt amerikai elnökön New Yorkban. A 63 éves politikus mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért vitték kórházba.</p>

Az orvosok egy úgynevezett sztentet ültettek be a szívkoszorú erébe. (A sztent olyan cső formájú fémháló, amely segít tágan tartani azt a szűkült érszakaszt, ahová behelyezték.) Az operációt végző sebész, Allan Schwartz azt mondta, hogy a műtét "teljesen simán ment", nem volt semmilyen komplikáció.

A doktor kiemelte, hogy Clintonnak nem volt szívrohama. Hozzátette, hogy semmiféle károsodást sem szenvedett az ex-elnök szíve. Kiemelte, hogy a politikus hamarosan felépül, és akár már hétfőn visszatérhet dolgozni. Az is elképzelhető, hogy még pénteken kiengedik a kórházból. Schwartz doktor azt is elmondta, hogy Clinton életvitele és táplálkozása megfelelő, azoknak nincs közük a mostani operációhoz. Korábban a volt elnök előszeretettel fogyasztott egészségtelen, gyorséttermi fogásokat.

Az ex-elnök felesége, a jelenlegi külügyminiszter, Hillary Clinton a műtét miatt elhalasztotta Perzsa-öbölbeli útját. A tárcavezető Washingtonból New Yorkba sietett férjéhez a kórházba. Bill Clintont a jelenlegi elnök, Barack Obama is felhívta, és gyors gyógyulást kívánt neki. Clinton hivatali utódja, a konzervatív George Bush pedig azt mondta: "örül, hogy jól van" egykori vetélytársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!