ERDON Bulvár

2010.02.22. 15:45

Halálkor nincs szakítás

<p>A BBC megváltoztatta azt a listát, amely azon személyiségek nevét tartalmazza, akiknek halálakor megszakítják a közszolgálati rádió betervezett műsorait.</p>

A „lefokozott” személyiségek között található Harry herceg, Charlestrónörökös és az elhunyt Diana hercegnő kisebbik fia, valamint Anne herceg és Wessex grófnője, valamint Andrew és Edward hercegek. A BBC eddig „kettes kategóriába” sorolta őket, akiknek halála breaking news-t jelent, megszakítják az adást, és a halálhír mellett dokumentumműsorokat sugároznak. A BBC átsorolta őket azok kategóriájába, akiknek halála „gyors és megfelelő sajtóreagálást” kíván csupán. A listán eddig szerepelt a jelenlegi miniszterelnök, Gordon Brown, David Cameron ellenzéki vezető, valamint Barack Obama, az USA elnöke, továbbá Lech Walesa, Bob Dylan, Camilla, Charles herceg neje, a canterbury-i érsek és a pápa, a dalai láma, Margaret Thatcher, Nelson Mandela, Tony Blair, Nick Clegg, Sir John Major és Mihail Gorbacsov. Viszont továbbra is vezető, műsormegszakítást kiváltó személy Erzsébet királynő és férje, Fülöp, a trónörökös Károly herceg és szintén trónörökös, nagyobbik fia, Vilmos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!