ERDON Bulvár

2010.01.20. 10:38

Haiti földrengés: egy hét után is találtak túlélőket

<p>Az ENSZ szerdai közlése szerint a nemzetközi mentőalakulatok 121 embert húztak ki a romok közül Haitin az egy hete történt földrengés óta. Kedden két "csodás megmenekülésről" érkezett hír: egy hetven év körüli nőt egy katedrális, egy 25 éves nőt pedig egy szupermarket romjai alól mentettek ki. Még több száz katasztrófamentő kutat túlélők után a fővárosban.</p>

A nemzetközi mentőalakulatok eddig 121 embert mentettek ki a január 12-ei földrengésben összeomlott épületek romjai alól - közölte az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatalának szóvivője. Ezt a számot az ENSZ egy nappal korábban kilencvenre, szombaton pedig hetvenre tette.

A földrengéstől leginkább érintett fővárosban dolgozó több száz katasztrófamentőnek két "csodás megmenekülés" adott erőt a munkához. Mexikói mentőknek egy katedrális romjai alól sikerült kimenteniük egy 69 éves nőt, helyi idő szerint nagyjából délután fél négykor. Anna Zizi énekelt, amikor hordágyra fektetve kiemelték a romok közül, a bámészkodók tapsviharától kísérve.

Egy francia szervezet emberei pedig egy 25 éves nőt mentettek ki egy szupermarket romjai alól, helyi idő szerint éjfél után. Az egyik mentő, az AFP francia hírügynökségnek elmondta: a Hoteline Losana nevű nő egy egész héten át élelem és víz nélkül húzta ki a törmelékek alatt, "hihetetlenként" jellemezve, hogy élve találták meg.

A hivatalos adatok szerint egyelőre 75 ezer a halottak száma, de tisztségviselők arra figyelmeztettek, hogy a halottak száma elérheti a kétszázezret is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!