ERDON Bulvár

2008.12.29. 15:57

Meghalt Angelica Huston férje

<p>Elhunyt Robert Graham szobrász, Angelica Huston színésznő férje - jelentette hétfőn a BBC brit közszolgálati média internetes oldalán. A művész 70 éves volt. Bronzból készült munkái az Egyesült Államok számos közterületét díszítik.</p>

Graham megörökített volt elnököket, és olyan jazz-legendákat, mint Charlie Parker és Duke Ellington. Egyik legnagyobb és leghíresebb alkotása az 1984-es Los Angeles-i olimpia hatalmas ünnepi kapuja, ez szintén bronzból készült. Franklin Delano Roosevelt emlékére pedig életnagyságú szobrot készített a tolókocsiban ülő volt elnökről.

Grahamet két hete iktatták be a hírességek csarnokába a kaliforniai történeti múzeumban. "Munkája igazán nagy hatással volt, és ebben az államban örökre jelkép marad" - közölte Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó.

A művész Mexikóvárosban született, 1938-ban. A kaliforniai San José állami egyetemen, valamint egy San Francisco-i művészeti intézetben tanult. A szobrász szombaton hunyt el, egy Santa Monica-i kórházban, családja körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!