ERDON Bulvár

2008.10.14. 09:15

Ifjú reménység halála

<p>Mérkőzés alatt rosszul lett, majd a kórházba szállítás közben elhunyt Alekszej Cserepanov, az egyik legtehetségesebbnek tartott orosz jégkorongzó.</p>

Az Avantgard Omszk 19 éves csatára gólt szerzett a Vityaz Csehov elleni profiligás (KHL) bajnokin, majd együtt vezetett támadást a világklasszis cseh Jaromir Jagrral, akivel az akció után még beszélgetett, aztán váratlanul összeesett. Gyorsan a kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Amint Cserepanov ügynöke, Jay Grossman elmondta, a csarnokban nem volt megfelelő elsősegélynyújtó berendezés, illetve szakavatott személyzet.

Az orosz tehetség tengerentúli játékjogát 2007-ben az előkelő 17. helyen foglalta le a New York Rangers, és akkor tüzetes orvosi vizsgálaton esett át a játékos. Amint Grossman közölte: a mostani szezon előtt az Omszk is szív-, illetve vérvizsgálatot végzett el valamennyi játékosánál. Cserepanovot a 2006/07-es idényben az orosz ligában a legjobb újoncnak választották, mind a gólok (18), mind pedig a pontok (29) tekintetében rekordot döntött, mint elsőéves.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!