ERDON Országos hírek

2007.06.29. 13:03

Bankhitel útkorszerűsítésre

<p>Példátlanul nagy összeget fordít a román kormány az erdélyi közutak felújítására, tudatta Tánczos Barna, a román közlekedési minisztérium államtitkára, miután a kormány majdnem egymilliárd euró értékű útrehabilitációs program megvalósításáról határozott.</p>

Az államtitkár történelmi jelentőségűnek nevezte a sürgősségi kormányrendeletet. Ennek keretében többnyire magyarok is lakta településeken át haladó, összesen 1100 kilométer utat javítanak meg. A program összértéke 987 millió euró, ebből 450 milliót az Európai Befektetési Bank, 537 milliót a kormány áll.  A felújított utak átadását 2011 végére tervezi a kormány.

A beruházás által érintett útszakaszok között van egyebek között p r olzan is, amelynek rehabilitálását már csütörtökön Nagyváradon bejelentette Ludovic Orban szállításügyi kiniszter is. A projektben van például az Arad-Nagyvárad, Nagyvárad-Szatmárnémeti, Szatmárnémeti-Nagybánya, illetve a Nagyszeben-Szászmedgyes és Szászmedgyes-Segesvár útszakasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!