Erdélyben koncertezik a Pál Utcai Fiúk zenekar

Erdélyben koncertezik a Pál Utcai Fiúk zenekar
Az 1983-ban alakult Pál Utcai Fiúk zenekar egy szigetszentmiklósi garázsból nőtte ki magát egy országosan ismert, immáron 25 éve koncertező zenekarrá.

Az egykor pénzfeldobással hangszert választó utcai kölyökbandából verbuválódott zenekar 1990-ben adja ki első lemezét, majd 1994-ig folyamatosan jelennek meg az albumok: Ha jön az álom, Bál, A nagy rohanás, Szerelemharc, Szajhák és Partizánok. A PUF ekkor már sztárzenekarként önálló koncertet ad a Budapest Sportcsarnokban. Tagcseréket követően alább hagy az évekig tartó lendület, és a 90-es évek második felében a zenekar a nagyszínpadról visszatér a klubok félhomályába. A PUF továbbra is aktívan koncertezik, majd alkotó energiákat hozó újabb tagcseréket követően 2000-ben jelenik meg a Ha jön élet című album, amellyel az immáron 18 éves zenekar felnőtté válik.

A húsz éves jubileumot követő egy éves csendes pihenő után a zenekar újra alkotni és koncertezni kezd mígnem végre 2008tavaszára ismét stúdióba vonulnak. A 2008-ban 25 éves Pál Utcai Fiúk zenekar friss energiákkal és lendülettel újabb fejezetet nyit történetében a Legelő című nagylemezével. A lendületes, pörgős, ám néhol lírai alkotás méltán emeli magasra ismét a PUF zászlaját.
 
A zenekar felállása: Leskovics Gábor — ének, gitár, Potondi Anikó — ének, Varga Laca — basszusgitár, Molnár Balázs — szólógitár, Farkas Zoli — dobok.
 
 
Koncertek helyszínei is időpontjai:
 
Marosvásárhely: 2010. november 4., csütörtök, 21 óra 30 perc, Kultúrpalota nagyterme
Csíkszereda: 2010. november 5., péntek, 19 óra, Szakszervezetek Művelődési Háza