Erdélyi körúton a BBTE: iskolákba látogat az egyetemi karaván

Erdélyi körúton a BBTE: iskolákba látogat az egyetemi karaván
Népszerűsítő karaván keretében székelyföldi és partiumi iskolákba látogat a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata 2018. november 12. és 14. között oktatóinak és diákjainak kíséretében.


A székelyföldi útvonalon a karaván érinti Marosvásárhelyt, Székelyudvarhelyt, Csíkszeredát, Kézdivásárhelyt, Sepsiszentgyörgyöt és Brassót, valamint a partiumi útvonalon Szatmárra, Nagykárolyba, Nagyváradra, Aradra, Dévára és Nagyenyedre látogatnak el az egyetem képviselői.

Az egyetemi tájékoztatókon a középiskolások információkat szerezhetnek továbbtanulási lehetőségekről, a BBTE magyar nyelvű oktatási kínálatáról, bejutási feltételekről, a karok külföldi kapcsolatairól, a Magyar Tagozat tehetséggondozó programjairól (Kiváló Tanár Program, StudHub BBTE, BBTE Interdiszciplináris Tehetségfórum – diák-konferencia, BBTE Mentor Klub – képzéssorozat stb.), szakkollégiumokról, ösztöndíjakról, bentlakáshelyekről és a kolozsvári egyetemista életről.

Az idén is a BBTE november 19. és 21. között tájékoztató körutat szervez olyan 10.000 alatti lakosságú települések iskoláiba, mint Székelykeresztúr, Szentegyháza, Gyimesfelsőlok, Nyárádszereda, Szováta, Kovászna, Barót, Székelyhíd, Tasnád, Szilágycseh, Kraszna.