ERDON Helyi hírek

2008.10.13. 17:04

Rövidhírek Biharból

<p>Felborultak. A szilágysági 36 éves S. A. a margittai Republicii utcában motorozott mopedjével vasárnap este fél 11 tájban, s egy jobb kanyarban a túlzott sebesség miatt elvesztve uralmát a jármű fölött az aszfaltra zuhant.</p>

Kórházba vitték. Hasonló körülmények között szenvedett balesetet szombaton délután fél hat tájban a váradi 30 éves P. V. C. motorjával a 76-os országút szombattsági szakaszán. Könnyebb sérüléseivel kórházba szállították őt is.

 

Ittasan ütköztek. A 1-es országút monospetri szakaszán vasárnap este háromnegyed 11 tájban a 40 éves helyi S. I. meg akart fordulni személygépkocsijával, de nem volt elég körültekintő, és összeütközött a szintén monospetri 22 éves Z. T. által kormányzott járművel. A helyszínre érkezett közlekedésrendészek megállapították: egyik sofőr sem józan. S. I. lehelletében 0,34, Z. T.-ében 0,21 mg/l-es alkoholértéket mértek. Az ügyben folyik a vizsgálat, annál is inkább, mert a vétkessel utazó 19 éves lányt kórházba kellett vinni sérüléseivel.

 

Karambol. Pénteken reggel a 19-es országút hegyközkovácsi szakaszán történt baleset. A margittai 57 éves T. F. személygépkocsijával balra kanyarodáskor nem volt elég körültekintő, s összeütközött a zilahi 58 éves J. S. vezette autóval, ami épp egy másik járművet előzött. Utóbbi utasa, egy 60 éves nő könnyebben megsérült.

 

A lelet. Váradpósán erdőparcellázás közben egy második világháborús 82 mm-es aknavető lövedéket talált szombaton délben a helyi G. F.. A 112-őn kért segítséget, a katasztrófavédelmisek tűzszerészei a helyszínre siettek, s biztonságban elvitték a leletet.

 

Életmentés. Vasárnap reggel fél nyolc tájban egy 71 éves asszonyhoz kellett az ablakon át bemenniük a tűzoltóknak s a SMURD életmentőinek egy nagyváradi Henri Ibsen utcai tömbházlakásba, nem tudott ajtót nyitni, mert rosszul volt, s orvosi segítségre szorult. Fél kilenc tájban hasonló riasztást kaptak a lánglovagok szintén Váradról, a G. Calinescu utcából. A harmadik emeleti tömbházlakásban súlyos vérzéssel feküdt egy 73 éves férfi, hozzá is az erkélyen át jutottak be, majd a helyszíni ellátást követően kórházba vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!