Erdélyben nyílik Románia első pultos és barista boltja

Erdélyben nyílik Románia első pultos és barista boltja
Az új Barshaker Showroom megnyitásával, Nagyvárad felhelyezi a térképre az első olyan helyet, ahol a kávé- és koktélkultúra szerelmesei találkozhatnak.


Október 4-én 15:00-tól a profi és amatőr pultosok részt vehetnek egy nekik szánt rendezvényen, amelyet a Barshaker.ro, Jameson Ambassador Romania és a MONIN Romania szervez.

A rendezvény programja:

  • Az első Barshaker Showroom bemutatója
  • Monin szirup és likör bemutató
  • Whiskey kóstoló és Jameson termékbemutató
  • Ingyenes leckék a modern báreszközök használatához

A Butoiul de Aur étterem melletti Barshaker Showroom egyben az első HoReCa üzlet, amely kimondottan a pultok felszerelésére fekteti a hangsúlyt. A Barshaker.ro 2009 óta forgalmaz kifejezetten barista- és báreszközöket, amelyek megkönnyítik és látványosabbá teszik a pultosok munkáját, támogatva ezáltal a romániai pultos közösséget, ahogyan a rendezvény szervezői is mondják:

“Kapcsolatokat szeretnénk létrehozni azok között, akik szenvedéllyel űzik ezt a szakmát és magasabb szintre szeretnének emelkedni annál, hogy egy átlagos kávét, vagy egy vodka-narancsot tudjanak elkészíteni.

A jövőben rendszeresen fogunk szervezni hasonló rendezvényeket, illetve képzéseket is fogunk tartani pultosoknak és baristáknak. A barista szót itt kiemelnénk, ugyanis az elmúlt évben nagyon nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a kávé kultúráját népszerűsítsük, főként Brew Bar termékekkel és kézműves kávékkal. Ezen kívül hivatalos képviselői vagyunk a csúcskategóriás La Marzocco kávéfőzőknek Nyugat-Romániában.

Az első rendezvényünk által egy új koncepciót fogunk elindítani Romániában, amely közelebb fogja hozni egymáshoz azokat akik ebben az iparágban tevékenykednek.”

Helyszín és dátum: Barshaker Showroom Nagyvárad, Nicolae Grigorescu utca, 4. Szám (a Butoiul de Aur étteremmel párhuzamosan), Október 4. 15:00 – 19:00

http://barshaker.ro/Showroom

Facebook RSVP – https://www.facebook.com/events/312246575908440/