Erdélyben köd, Moldvában hófúvás akadályozza a közlekedést

Illusztráció
Illusztráció
Az ukrán határ mentén fekvő romániai Botosani megyében 23 település továbbra is el van zárva a külvilágtól a hófúvások miatt – közölte kedden Dorina Lupu, a megyei katasztrófa-védelmi felügyelőség szóvivője.

 

Az ország északkeleti térségében, Bukovinában négy főútvonal volt járhatatlan kedden az utóbbi 24 óra kiadós havazása és az erős szél miatt. A román hírtelevíziók tájékoztatása szerint Saveni térsége már négy napja el van zárva a külvilágtól, helyenként két méter magas hótorlaszokat emelt a szél.

A bukaresti kormány kedden jóváhagyta 100 tonna gázolaj felhasználását az ország stratégiai tartalékából öt észak-moldvai megye hókotró gépei számára.

A reggeli órákban az észak-erdélyi autópályán a köd nehezítette a közlekedést: helyenként 50 méter alattira csökkent a látótávolság.

Szerda hajnaltól kezdődően a romániai meteorológiai szolgálat a Fekete-tenger melletti Dobrudzsára, Munténiára és Moldva déli részére adott ki sárga riasztást: csütörtök estig ebben a térségben erős havazás várható, a szél pedig helyenként óránkénti 70-80 kilométer sebességűre erősödhet.

Címkék: , ,