Erdélybe jön az SZDSZ-elnök

Erdélybe jön az SZDSZ-elnök
Elnökké választása utáni első hivatalos külföldi útjára Erdélybe utazik Fodor Gábor – közölte a Szabad Demokraták Szövetsége csütörtökön az MTI-vel.

Az SZDSZ elnöke kétnapos erdélyi körútjának első napján, pénteken Tusnádfürdőre látogat, ahol a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusaival találkozik a MIÉRT-EU tábor rendezvényén. A tábort öt évvel ezelőtt hívták életre a modernség és a jövőbe tekintés jegyében. A rendezvény vezető témája idén a környezetvédelem az Európai Unióban, illetve a kultúrák közötti párbeszéd – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Fodor Gábor szombaton Marosvásárhelyen találkozik Markó Bélával, az RMDSZ elnökével.

A szabad demokrata pártelnökkel együtt a hétvégén Erdélybe látogat Eörsi Mátyás ügyvivő, Léderer András, az SZDSZ Új Generáció elnöke, valamint Szent-Iványi István európai parlamenti képviselő. Utóbbi Fodor Gábor pénteki találkozójával egyidejűleg Kolozsvárott az RMDSZ Szabadelvű Körének vezetőjével, Eckstein-Kovács Péter Kolozs megyei szenátorral és László Attilával, az RMDSZ Kolozs megyei elnökével folytat majd megbeszélést.