Erdély valamennyi RMDSZ-es magyar önkormányzati képviselője tiltakozik a miniszterelnök kijelentése ellen

Akt.:
A szolidaritás jegyében, az RMDSZ Belső Erdélyi és Partiumi Önkormányzati Tanácsai nevében a leghatározottabb fellépést követeljük a közbeszédbe egyre inkább begyűrűző gyűlöletbeszéd visszaszorítása érdekében.

Felhívjuk a román közvélemény figyelmét a miniszterelnök bűncselekményre uszító nyilatkozatainak súlyosságára és lehetséges következményeire. Az ilyen megnyilvánulások elleni azonnali fellépés hiánya a kiszolgáltatottság és fenyegetettség érzését növeli az erdélyi magyarok körében, könnyen elvezethet az erőszak kibontakozásához.

Meggyőződésünk, hogy amennyiben a román miniszterelnök nem hajlandó lemondani tisztségéről, és bocsánatot kérni a magyar közösségtől, elkerülhetetlen lesz az ügy büntetőjogi vonatkozásainak kivizsgálása.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .