Sürgősségi kórház

2020.04.03. 11:30

Kolozsvár: A regionális sürgősségi kórház 849 betegággyal fog rendelkezni

A Kolozsvár melletti Szászfenes községben felépítendő regionális sürgősségi kórház 152 ezer négyzetméter hasznos alapterülettel, 849 ággyal, földalatti parkolóházzal és helikopter-leszállóhellyel fog rendelkezni, tájékoztat a Kolozs megyei prefektusi hivatal pénteki közleményében.

Fotó: Tiberiu Crisan,www.tiberiu-crisan.ro

,,Ion Ştefan fejlesztési miniszter aláírta a kolozsvári regionális sürgősségi kórház finanszírozási szerződését. (...) Ez lesz az első regionális kórház Erdélyben. Szászfenesen fog felépülni, a beruházás értéke több mint 500 millió euróra rúg. A kivitelezésre szánt idő 107 hónap, az épületegyüttes 7 szintes (beleértve az alagsort és a földszintet is) lesz. A tervek szerint az ingatlan 27.340 négyzetméteren terül el, hasznos alapterülete 151,891 négyzetméter„ – írja a közleményben Mircea Abrudean prefektus. Rámutatott, mind az általa vezetett intézmény, mind a helyi hatóságok folyamatosana támogatták a regionális kórház építésének tervét.

Ludovic Orban miniszterelnök a csütörtöki, április 2-i kormányülésen jelentette be, hogy a kormány, az egészségügyi és a fejlesztési minisztériumon keresztül aláírt egy mintegy ötszázmillió euró értékű finanszírozási szerződést a kolozsvári regionális kórház felépítésére.

Ion Ştefan fejlesztési miniszter pedig elmondta: a kolozsvári lesz az európai alapokból létrehozott legnagyobb beruházás Erdélyben és egyik legnagyobb az országban. A pénzt a Regionális Operatív Program (POR) keretében hívják le.

Borítóképen: Mircea Abrudan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!