Erdély hírei

2019.09.25. 09:32

Médiastaféta 2019 Kolozsváron

2019. szeptember 27. és 28. között a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kara lesz a házigazdája a Médiastaféta elnevezésű konferenciasorozatnak.

2019. szeptember 27. és 28. között a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kara lesz a házigazdája a Médiastaféta elnevezésű konferenciasorozatnak.

 

A kezdeményezés 2015-ben indult, azóta pedig minden évben összegyűjti a kommunikáció szakterület magyar oktatóit, hogy aktuális kérdéseket vitassanak meg és beszámolhassanak a legfrissebb szakmai eredményeikről.

Az idei rendezvény pénteken indul egy állófogadással, aminek a Kolozsvári Akadémiai Bizottság biztosít helyszínt a Ion Ghica út 12. szám alatt. A szakmai programok szombat reggel kezdődnek. A médiastaféta ünnepélyes átadása után pedig a Korzó egyesület által vezetett városnéző túrára, zárásként pedig közös vacsorára kerül sor.

 2019. szeptember 27., péntek

17:00 Érkezés és szállás elfoglalása, Universitas szálló, Plopilor u. 54. szám

18:00 Állófogadás, KAB kert, Ion Ghica u. 12. szám

 

2019. szeptember 28., szombat

10:00 Szakmai kerekasztalbeszélgetés angol nyelven: Media Studies, Communication Sciences, Journalism Schools – institutional and disciplinary pasts and futures. A round-table discussion with heads and members of media and communication departments. Moderátor: dr. Kádár Magor

11:30 Kávészünet

11:45 Interaktív workshop angol nyelven: Computational Research Methods in Communication – workshop based on the research tools and databases created and used by the ADHOC project (Analyzing Dangerous Speech, Hate Speech and Offensive Speech in Romanian and Hungarian Public Facebook Contexts using Computational Sociology Approaches. A foglalkozást vezetik: dr. Andreea Mogoș, dr. Radu Meza, dr. Vincze Hanna Orsolya

13:30 Ebédszünet

14:30 Vallasek Júlia “Hőst ne csak legendaszerű vértezetben..” Hadirokkantak megjelenítése az első világháborús magyar sajtóban című tanulmányának megvitatása

16:15 Kávészünet

16:30 Értékelés és zárás, a Médiastaféta átadása

17:00 Vezetett kolozsvári séta (Korzó Egyesület)

19:00 Vacsora

A szombati szakmai programok a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar székhelyén (Minerilor u. 85. szám) kerülnek megrendezésre. A szervezők a programváltozás jogát fenntartják. Az esemény a média, kommunikáció, újságírás szakok oktatóinak és tanulóinak szól. A részvétel regisztrációhoz kötött. Rendezvényünk támogatói: Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, RMDSZ Ügyvezető Elnökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!