Erdély hírei

2019.08.18. 18:17

Partiumi Magyar Napok Szatmárnémetiben

A minőségi, sokszínű kulturális és szabadidős programkínálat, illetve a fergeteges koncertek évek óta a Partiumi Magyar Napok védjegyének számítanak.

A minőségi, sokszínű kulturális és szabadidős programkínálat, illetve a fergeteges koncertek évek óta a Partiumi Magyar Napok védjegyének számítanak.Az idén nagykorúvá vált régióünnepen a környezettudatos életmód népszerűsítésére, valamint a helyi termékek széleskörű megismertetésére is hangsúlyt fektetnek a szervezők.

A színház szerelmeseinek idén sem kell mellőzniük a Partiumi Színházi Estéket: az Északi Színházban fellép a Bekecs Néptáncegyüttes, a budapesti Nemzeti Táncegyüttes, Kamarás Iván Frank Sinatra alakját idézi meg zenés előadásában, a kaposvári Csiky Gergely Színház pedig a Korai menyegző című előadást viszi el Szatmárnémetibe. Az esti szabadtéri filmvetítéseken az elmúlt év legjobb magyar nagyjátékfilmjei lesznek láthatók. Emellett érdekfeszítő irodalmi és történelmi tematikájú beszélgetések, képzőművészeti és bortörténeti kiállítás is szerepel a rendezvény programjában.

Zenei kínálat

Színes a 18. Magyar Napok zenei palettája is – Marót Viki és az őt kísérő Nova Kultúr Zenekar, az Ismerős Arcok, a Csík zenekar, a Góbé Zenekar, a Kiscsillag, az Anima Sound System, a Putripop, a Compact Disco, a Twisted Systems, a Strangers és Koszika is fellép a magyar napok deszkáin. Lesz táncház Pál István Szalonnával, ám akik a táncnál több mozgásra vágynak, kerékpáros ügyességi versenyen próbálhatják ki rátermettségüket, interaktív kajakoktatáson vehetnek részt vagy Rubint Réka és Schobert Norbert társaságában kezdhetnek új, egészségesebb életet.

Idén a Partiumi Magyar Napok alkalmával indul el a Szatmári Termék védjegy létrehozása és az első piacra kerülő termékek bemutatásáról szóló projekt, mely fontos lépés annak érdekében, hogy a szatmári helyi termékek rövid időn belül széles körű ismertségre tegyenek szert.

Pénteken és a hétvégén a szatmárnémeti Kossuth Kertbe költözik a rendezvény, ahol kézműves vásár, gyermekprogramok, koncertek, főzőverseny, és az eddigiekhez képest egy teljesen újragondolt borudvar várja a környék legjobb borai iránt érdeklődőket – na meg a Szomszédnéni Produkciós Iroda humorának kedvelőit, akik augusztus 23-án egy eddig még soha nem látott maratoni előadással várják az érdeklődőket.

Az idei Partiumi Magyar Napok rendezvényre kétségtelenül a magyar zeneipar legendás alakja, Ákos koncertje teszi majd fel a koronát, aki augusztus 25-én, vasárnap 21 órától fog fellépni az Ákos50 koncertturné keretében, az Aushopping parkolójában, a Tarr Beton színpadán. Ez a helyszín a legideálisabb ahhoz, hogy az előadóművész a legtökéletesebb hangzásban adhassa elő dalait, a zenei élményben pedig minden résztvevő egyformán részesülhessen.

A 18. Partiumi Magyar Napok teljes és pontos programja a partiuminapok.ro oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!