Erdély hírei

2018.09.19. 18:43

Csibi László „Nussbaum 95736” című filmje a XIV. Göcsej Filmszemlén

A Zalaegerszegi Televízió szervezésében rendezett XIV. Göcsej Filmszemlére 45 alkotást neveztek be a magyarországi és határon túli alkotók.

A Zalaegerszegi Televízió szervezésében rendezett XIV. Göcsej Filmszemlére 45 alkotást neveztek be a magyarországi és határon túli alkotók.Szeptember 15.-én került sor a díjazott filmek vetítésére, a zsűri tagjaival való szakmai beszélgetésre. Dokumentumfilm, filmetűd, kisjátékfilm és ifjúsági film kategóriában díjazták az alkotásokat.

A XIV. Göcsej Filmszemle zsűrijének tagjai: Koltay Gábor filmrendező, Szaknyéri András, a hévízi Fontana Filmszínház vezetője, illetve Lovass Tibor, a Filmszemle alapítója. Koltay Gábor kiemelte, hogy a filmek segítenek megérteni és értelmezni bonyolult világunkat, bizonyos értékekre hívják fel a figyelmet.

Díjazott alkotások

A zalaegerszegi Art Moziban tartották az ünnepélyes díjkiosztó rendezvényt. A dokumentumfilm kategóriában első helyezést ért el Csibi László Nussbaum 95736 című filmje. A filmetűd kategória első helyezettje Boros Ferenc, Horváth Zoltán Kozma Gábor- Rozsda lepte, nem ragyog című alkotása. A kisjátékfilm kategóriában Timkó Imre - Magamba zárva című alkotása első díjat nyert. Az Ifjúsági kategóriában Piák Barnabás- 3 tipp a túléléshez című produkció az első helyezett.

A Szalay Annamária- filmdíjat- Németh János Kossuth -és Munkácsy -díjas szobrászművész alkotását- Bujdosó Erika Ágnes Király utca szubjektív filmjéért vehette át. A díjátadás után levetítették a Szalay Annamária-filmdíjas alkotást. A filmszemle díszvendégeként bemutatkozott a 17 éves Lendvai Kristóf. A közönség megtekinthette a Majdnem eltoltam című kisjátékfilmjét.

Az olvasók számára ismert Csibi László filmrendező neve. Nemrég jelent meg az Erdon-ban (2018 szeptember 6.-án) „Nem lehet megítélni egy népet sem” című írás, amely méltatja Nussbaum 95736 című filmjét. A filmrendező a zalaegerszegi Filmszemlére való utazása előtt megígérte, tájékoztat az eseményekről. A filmszemle után e-mail-ben közölte, hogy filmje első helyezést ért el. A csatolmányban megtekinthető az oklevél és a kis trófea.

Csomafáy Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!