Erdély hírei

2018.06.06. 19:01

Életét vesztette a Bucsecs-hegységben lezuhant amerikai siklóernyős

Életét vesztette az az amerikai turista, aki szerda reggel két másik társával, siklóernyővel indult el a Caraiman-kereszttől Buşteni irányába, de nem ért célba.

Életét vesztette az az amerikai turista, aki szerda reggel két másik társával, siklóernyővel indult el a Caraiman-kereszttől Buşteni irányába, de nem ért célba.Raluca Vasiloae, a Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője arról tájékoztatott, hogy a 40 év körüli férfi siklóernyővel takart testét helikopter segítségével találták meg.

A helikopterrel két hegyimentő érkezett a helyszínre, akik megállapították, hogy az áldozat már nem él. A légi járműnek közben el kellett hagynia a helyszínt az időjárási viszonyok miatt.

A két hegyimentő és a holttest után autón, majd gyalog, nehezen járható terepen indult útnak a Salvamont egy csapata.

A Prahova megyei csendőrség szerint 9 óra körül érkezett a segélyhívás az 112-es számra, amelyen jelezték, hogy két amerikai és egy új-zélandi siklóernyős ernyőt bontott a Caraiman-keresztnél Buşteni irányába, de egyikük a kedvezőtlen légáramlatok miatt nem ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!