Erdély hírei

2018.03.24. 12:43

A Nagykenden patakmederbe borult tartálykocsi kiemelésén és a gázolaj átfejtésén dolgoznak a hatóságok

Lezárták a forgalom előtt az E60-as út nagykendi (Maros megye) szakaszát szombat reggel, hogy a Nádas patakba borult tartálykocsiból átfejtsék a mintegy 30.000 liter gázolajat.

Lezárták a forgalom előtt az E60-as út nagykendi (Maros megye) szakaszát szombat reggel, hogy a Nádas patakba borult tartálykocsiból átfejtsék a mintegy 30.000 liter gázolajat.

Székely Annamária, a Maros Megyei Környezetvédelmi Felügyelet vezetője arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a baleset helyszínén vannak a Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség és a rendőrség alakulatai. A tartályban lévő mintegy harmincezer liter gázolaj átfejtése nehézkesen zajlik, mivel a gépjármű ciszternája függőlegesen áll a patakmederben. Biztonsági okokból a hatóságok úgy döntöttek, hogy a környéken szüneteltetik a gázszolgáltatást és lezárják a forgalmat.

Székely Annamária azt is elmondta, hogy várják a laboratóriumi vizsgálatok eredményét annak megállapítására, hogy szennyeződött-e a Nádas patak és a Kis-Küküllő vize. A román rendőrség közlekedési tájékoztató központja (Infotrafic) közölte, hogy szombaton 10:15 órától Nagykendnél (13-as országút, E60-as európai út) a gépjárműforgalmat mindkét menetirányban leállították, hogy a tartálykocsit ki tudják emelni a patakmederből.

A Maros megyei Nagykend településen péntek este lesodródott az útról és a hídról a patakba borult egy gázolajat szállító tartálykocsi. A hozzávetőlegesen 30.000 liter gázolajat szállító tartálykocsi vezetőjét a helybéliek segítették ki a kabinból, a mentők kiérkezése előtt. A rendőrség vizsgálja a baleset bekövetkeztének körülményeit. Később a tartálykocsiból gázolaj kezdett szivárogni a patakba. Környezetvédelmi szakemberek és a román vízügyi hatóság illetékesei is kiszálltak a baleset helyszínére, hogy megakadályozzák a vízszennyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!