Erdély hírei

2017.12.02. 11:44

Hargita megye: ismét emberre támadt a medve, a férfi kórházba került

Egy 49 éves gyimesfelsőloki férfi került kórházba pénteken, miután saját udvarán támadt rá egy medve, amelyet a kutyák végül elkergettek. 

Egy 49 éves gyimesfelsőloki férfi került kórházba pénteken, miután saját udvarán támadt rá egy medve, amelyet a kutyák végül elkergettek. Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke egy sajtóközleményben azt nyilatkozta, hogy a férfi elmondása szerint bezárta szarvasmarháit és kiment az udvarra, mert ugattak a kutyák. A férfire rátámadt egy medve és leesett.

A gyimesfelsőloki gazdát a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházba szállították, mert kificamodott a bal válla. Miután elsősegélyben részesítették, a férfit hazaengedték.

A gazda meggyőződése, hogy a nagyvad megölte volna, ha a kutyák nem segítenek rajta, ugyanis az "állat rendkívül nagy volt és veszélyes" - írta a közlemény.

A megyei tanács sajtóirodája szerint a megyében több tucat háziállatot öltek meg, méhkaptárakat dúltak fel, gyümölcsösöket, mezőgazdasági területeket rongáltak meg és 17 embert sebesítettek meg a medvék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!