Erdély hírei

2017.11.15. 09:02

Újabb medvetámadások történtek

Az év folyamán több személyre, főleg pásztorokra támadtak rá a medvék, sok helyen jelentős anyagi kárt okoztak, miután háztartásokba törtek be és több tucat állatot öltek meg.

Az év folyamán több személyre, főleg pásztorokra támadtak rá a medvék, sok helyen jelentős anyagi kárt okoztak, miután háztartásokba törtek be és több tucat állatot öltek meg.

Prahova megye

91 éves férfira támadt rá kedden a medve Valea Doftanei településen. A nagyvad több sebet is ejtett áldozatán, akit egy mentőcsapat a sürgősségi kórházba szállított. A Prahova megyei mentőszolgálat szóvivője, George Duţă szerint a férfit saját udvarán támadta meg a medve, az erdőtől nem messze. Az idős férfi a törzsén és a combján szerzett sérüléseket. Az áldozatot a ploieşti-i sürgősségi kórházba szállították, ahonnan áthelyezik majd a fertőző osztályra. A Prahova megye csendőrség információi szerint a férfi az erdő közelében található kertjébe ment, hogy megvizsgálja a kerítése állapotát, és egy olyan ösvényen ment, ahol meglepte a medvét, amely megtámadta. A férfi azt állítja, abban a pillanatban megütötte fejszéjével a nagyvadat. A helyszínen nagy lábnyomokat és kisebbeket is találtak, így valószínű, hogy a férfi egy boccsal lévő anyamedvét lepett meg, emiatt támadt a férfira az állat.

Brassó megye

Egy anyamedve és két medvebocs ment be szerda reggel hat óra körül egy fundátai (Fundata) lakos udvarába, ahonnan elvittek egy bárányt és az udvaron megették - tájékoztatott a Brassó megyei csendőrség szóvivője, Ciprian Aldea. A megkárosított személy azonnal tárcsázta az 112-es egységes sürgősségi segélyhívó számot. "Két csendőrt azonnal riasztottunk a törcsvári (Bran) hegyicsendőröktől, akik kimentek a helyszínre. Ugyanakkor riasztottuk a fundátai vadőröket is" - mondta el Aldea. A csendőrök háromnegyed órával később értek a támadás helyszínére, azonban a medve már nem volt ott, ugyanis a helybéliek elkergették. A vadőrök átfésülték a környéket. Az eset nem egyedi a térségben, a medvék rendszeresen bejárnak a fundátai háztartásokba, ahol állatokat támadnak meg és megeszik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!