Erdély hírei

2017.10.04. 13:41

Ötödjére is Pénzmágnes – középiskolai gazdasági vetélkedőt hirdet az RMKT

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségében kétfordulós, egyéni tanulmányi versenyt hirdet magyar középiskolások számára -tudtuk meg a szeptember 29-én a sajtótájékoztatón- „Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz” címmel.

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségében kétfordulós, egyéni tanulmányi versenyt hirdet magyar középiskolások számára -tudtuk meg a szeptember 29-én a sajtótájékoztatón- „Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz” címmel.

A sajtótájékoztatón részt vett Mile Lajos főkonzul, Csatlós Pál, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) elnöke, valamint Bitai László, a verseny ötletgazdája, a Magyar Mágnás Egyesület elnöke.

A főkonzul úr kiemelte, mennyire fontosnak tartja ezt a kezdeményezést, ami már 2013 óta töretlen sikert arat a diákok körében, hiszen a megtanult ismeretek a mindennapi boldogulást segítik elő, így a Pénzmágnes egy folytatásra érdemes gyakorlat. Előnyei közé sorolta még azt is, hogy a verseny egy potenciális gyakorlati esély arra, hogy az elvándorlás csökkenjen, hiszen szakképzett, talpraesett fiatalok kerülnek így ki, akik folyamatosan tapasztalják a tanulásba fektetett idő pozitív eredményét.

Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő versenyhez tavaly óta még csatlakoztak intézmények Felvidékről, Kárpátaljáról és Délvidékről is, ezáltal a kezdeményezés egy Kárpát-medencei megmozdulásra, megmérettetésre ad lehetőséget. A tavalyi, negyedik kiadás online fordulója így több mint 180 versenyzővel zajlott le.

Bitai László elmondta, hogy bár a versenynek van egy témája, mégis nem csak bizonyos profilú diákoknak szól, hanem ugyanúgy gólyának, mint végzősnek, szegénynek vagy gazdagnak, human profilú osztálynak és reálnak egyaránt. Ezt azzal indokolta, hogy ez nem egy szakmai, hanem egy egyéniségfejlesztő verseny, ahol a nagyobb értéket a mindennapokban felismert helyzeti megoldások nyújtják, mintsem a pénzbeli díj és az oklevél.

A regisztráció elkezdődött, a tananyag is fent van már az oldalon, indulhat a felkészülés – tájékoztatott Csatlós Pál. A vetélkedő kétfordulós, az első fordulóra október 26-án kerül sor 14-17 óra között. Az 50 kérdésből álló online tesztre a diákok egyénileg kell válaszoljanak. Ez után a döntőben az a 20 diák vesz részt, aki az online fordulón a legjobb eredményt érte el, így meghívást kap Kolozsvárra, hogy november 29-én helyszínen is megmérettessen. A feladatok között esettanulmányok, tananyaghoz kapcsolódó kérdések várhatóak, amelyek megoldásához nemcsak elméleti tudásra, de kreativitásra is szükség lesz. A díjak elbírálásáról egy szakmai zsűri dönt. A verseny fődíja 500 euró, második díja 300 euró, harmadik díja 200 euró készpénz, de a pénzjutalmak mellett egyéb különdíjakkal is készülünk.

A versenyen való részvételhez 2017. október 25-ig mindenkinek egyénileg kell regisztrálnia a www.penzmagnes.ro oldalon. Ezen az oldalon megtalálhatóak a fontos tudnivalók, a versenyszabályok és már a felkészüléshez szükséges anyagok is.

A Kolozsvári Főkonzulátus sajtóközleménye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!