Erdély hírei

2017.09.25. 10:24

Megölte cellatársát egy fogvatartott a marosvásárhelyi börtönben

Megfojtotta cellatársát a marosvásárhelyi börtön egyik fogvatartottja a Maros megyei törvényszéki ügyészség vádja szerint.

Megfojtotta cellatársát a marosvásárhelyi börtön egyik fogvatartottja a Maros megyei törvényszéki ügyészség vádja szerint.

A Maros megyei törvényszéki ügyészség azzal vádolja Jónás Józsefet, aki minősített lopásért volt előzetes letartóztatásban a marosvásárhelyi börtönben, hogy szeptember 18-án megfojtotta idős és beteg cellatársát, Găinar Grigoret.

Az ügyészség közleménye szerint az orvosszakértői leletek arra utalnak, hogy az áldozatot egy kemény tárggyal ütlegelték, mert testén több sérülést találtak. Jónás József a vádhatóság szerint "kézzel fojtotta meg cellatársát, Găinar Grigoret, utóbbi halálát okozva." Mindketten előzetes letartóztatásban voltak a marosvásárhelyi börtönben, Jónás József ellen minősített lopás, Găinar Grigore ellen pedig emberölés vádjával folyt bírósági eljárás.

Jónás József ellen 30 napos előzetes letartóztatási parancsot adott ki a Maros megyei törvényszék, emberölés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!