Erdély hírei

2017.09.20. 12:12

László Györgyöt választották a Néppárt Maros megyei elnökének

Az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezete 2017. szeptember 18-án tartotta tisztújító küldöttgyűlését. A tanácskozáson jelenlévők László Györgyöt választották a megyei szervezet élére.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezete 2017. szeptember 18-án tartotta tisztújító küldöttgyűlését. A tanácskozáson jelenlévők László Györgyöt választották a megyei szervezet élére.Munkáját – alelnökként – Tőkés András segíti majd, elnökségi tagnak pedig dr. Pálosi Csabát, Portik Dénest, Gagyi Józsefet, Ambrus Pált, Varga Lórándot, Balázs Ákost és Szász Szabolcsot választották.

A küldöttgyűlés elfogadta az újonnan megválasztott elnökség javaslatát a megye területi megszervezését illetően úgy, hogy a történelmileg különböző kistérségek is képviselve legyenek. A tanácskozók áttekintették az elmúlt időszak főbb politikai eseményeit, valamint meghatározták az elkövetkező prioritásokat, különös figyelmet fordítva az anyaországi választásokat megelőző regisztrációra és mozgósításra, melyet a Néppárt fő feladatának tekint. A Maros megyei vezetők kijelentették: elsődleges fontosságúnak tartják a politikai pluralizmus biztosítását, és célul tűzték ki, hogy Maros megye minden településén, ahol magyarok élnek, jelen legyen a Néppárt.

A tanácskozók kijelentették: az elmúlt évtizedek megoldatlan problémái, mint például a nyelvi jogok szabad érvényesülésének hiánya, vagy épp a magyar nyelvű oktatást román részről sújtó diszkriminatív intézkedések is arra hívják fel a figyelmet, hogy szükség van az erdélyi magyarság érdekeit következetesen képviselő politikai erőre.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!