Erdély hírei

2017.08.11. 11:03

Németországból származó, mérgező rovarirtóval szennyezett tojássárgákat foglaltak le a hatóságok Temes megyében

Ezer kilogramm, Fipronillel fertőzött folyékony tojássárgát foglalt le a Temes megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság, az élelmiszerek és takarmányok sürgősségi beavatkozási rendszerének (SRAAF) szerdai közbelépése során. A mérgezett tojássárgák Németországból származtak. 

Ezer kilogramm, Fipronillel fertőzött folyékony tojássárgát foglalt le a Temes megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság, az élelmiszerek és takarmányok sürgősségi beavatkozási rendszerének (SRAAF) szerdai közbelépése során. A mérgezett tojássárgák Németországból származtak. Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott tájékoztatás leszögezi, hogy a mérgezett élelmiszert teljes egészében lefoglalták és elégették, kereskedelmi forgalomba semmi nem került belőle.

Az illetékes hatóságok továbbra is készenlétben állnak, hogy azonnal azonosítsák és semmisítsék meg azokat a tojásszállítmányokat, amelyek

Fipronilt tartalmaznak.

Az ANSVSA szúrópróbák során ellenőrzi az országban található tyúkfarmokat, hogy a mérgező rovarirtóval szennyezett tojások forgalomba kerülésének elejét vegye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!