Erdély hírei

2017.08.07. 17:18

Kereszteződések – megvannak a nyertes művészek

A kiállításra jelentkeztek, a zsűri döntött, mi pedig – ígéretünkhöz híven –közzétesszük azoknak a képzőművészeknek a nevét, akiknek munkáit a zsűri beválogatta a Kereszteződések című tárlatra.

A kiállításra jelentkeztek, a zsűri döntött, mi pedig – ígéretünkhöz híven –közzétesszük azoknak a képzőművészeknek a nevét, akiknek munkáit a zsűri beválogatta a Kereszteződések című tárlatra.Huszonhat jelentkező küldött be pályázatot, összesen száz művet, közülük az említett tizenkilenc művész munkáit választotta ki a zsűri, akiknek ezúttal is gratulálunk:

Bartis Noémi

Căbuz Andrea

Căbuz Annamária

Csóka Szilárd Zsolt

Fábián Emőke

Mihai Frunză

Gábor Barna-Róbert

Gagyi Botond

Kuti Botond

Makkai István

Molnár Krisztina

Nagy Annamária

Camelia Oltean

Szabó András

Szabó Anna-Mária

Andreea Șerban-Chira

Vlad Șerban

Ungvári-Zrínyi Kata

Veress Gábor

A zsűri összetétele a következő volt:

Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatója

Ioan Șulea és Kuti Dénes festőművészek

Hunyadi László szobrászművész

Bordi Géza, Voica Pușcașiu és Cora Fodor művészettörténészek

Örömmel tölt el bennünket a pályázók magas száma, a fiatal alkotóknak a kiállítás iránt tanúsított érdeklődése, valamint a munkák színvonala. Az előválogatás során kimaradt művészeket bátorítjuk, ne keseredjenek el, vegyenek részt a következő években is a kiállításon. Már most bejelentjük, hogy a következő seregszemle a Vásárhelyi Forgatag keretében 2018-ban lesz, ugyanebben az időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!