Erdély hírei

2017.05.22. 12:24

XX. ETDK – második napi összegző

Túl vagyunk a XX. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia második napján is. Már kora reggeltől elkezdődtek a bemutatók, összesen 19 szekció diákjai mutatták be dolgozataikat.

Túl vagyunk a XX. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia második napján is. Már kora reggeltől elkezdődtek a bemutatók, összesen 19 szekció diákjai mutatták be dolgozataikat.

A bemutatókat plenáris előadások színesítették, Dr. Hornyánszky Gábor Enzimek - a jövő katalizátorai? Címmel tartott előadást a biokémia és szerves kémia szekciósoknak. Kuti Klára a kultúrakutatók felelősségéről beszélt, Kutatás, oktatás, múzeum: a kultúrakutatók felelőssége címmel a néprajz szekció kezdetekor. Délben dr. Glózer Zita a mémek világát vezette fel a hallgatóságnak A mémekről - komolyan. A memetikus médiatartalmak szerepe az új média ökonómiájában című előadása során.

A klasszikus magyar irodalom és 18-19. Századi világirodalom szekciója két előadást is befogadott: 14 órától Kucserka Zsófia kezdte a szekció programját Ki viszi át és hogyan? A 19. századi irodalom tanításának módszertani kérdései a felsőoktatásban című előadásával, majd Bódi Katalin zárta a szekciót, A képzőművészet szerepe Kazinczy Ferenc ízlésújítási törekvéseiben címet viselő előadásával.

Péter László a szociológia és antropológia szekció nyitóelőadását tartotta meg Társadalmi problémák a populáris kulturális termékek fényében. Elemzési kísérlet két társadalmi kor zenei reprezentációiról címmel. A nap záróelőadása pedig Dr. Veres Valéré volt: Kiből lesz kolozsvári egyetemi hallgató? A társadalmi mobilitás tényezői erdélyben.

Ezúton is köszönjük meghívottainknak, hogy elfogadták felkérésünket és részt vettek a Konferencián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!