Erdély hírei

2017.05.23. 14:24

Gyereknapi családi koncertsorozat Erdélyben a Veronaki zenekarral

2017. május 27. – június 2. között az NKA támogatásával Erdélyben turnézik a Veronaki zenekar – a Gőgös Gúnár Gedeon megzenésített verseivel és meséivel lepik meg  a gyerekeket és a családokat Marosillyén, Csíkszeredában, Kovásznán, Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Szatmárnémetiben!

2017. május 27. – június 2. között az NKA támogatásával Erdélyben turnézik a Veronaki zenekar – a Gőgös Gúnár Gedeon megzenésített verseivel és meséivel lepik meg  a gyerekeket és a családokat Marosillyén, Csíkszeredában, Kovásznán, Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Szatmárnémetiben!

A Gőgös Gúnár Gedeon című kötetet 1962-ben adta ki először a Móra Könyvkiadó. Az első megjelenéstől a mai napig szülők, kisgyermekek és kisiskolások nemzedékei olvassák a bravúros írói teljesítménnyel létrehozott művet. A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, az énekesnő, Tarján Veronika nagymamája volt. A könyv Veronika számára valóságos, kézzel fogható családi kincs, amelynek segítségével kezdte el összefűzni a betűket, és tanult meg olvasni. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását, amely 2016-ban valósult meg a Libabál című albummal. Ezzel a lemezanyaggal érkezik a Veronai zenekar Erdélybe. A Móra Kiadónak és a Veronaki zenekarnak köszönhetően Varga Katalin írónő kiváló és nem kevés humorral fűszerezett költeményeit igényes, minőségi és gazdag muzsika formájában ismerhetik meg a mai gyerekek. A lemez és a mesekönyv kapcsolódása egyedülálló és értékes üzenetet hordoz magában: a felmenőink által ránk hagyományozott értékeket és tudást őrizzük kincsként, és ne felejtsük újra és újra csiszolni, hogy fényét még az utókor is csodálhassa! A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. Zenekari tagok: Tarján Veronika ének, Fejér Simon Pál gitár, Árkosi Szabolcs harmonika, Herr Attila basszusgitár, Mogyoró Kornél ütőhangszerek. A Libabál koncert meghívott vendége Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát.

Turnéállomások

2017. május 27. 16.00 Marosillye, Szent Ferenc Alapítvány

2017. május 28. 17.00 Csíkszereda, Lurkó Fesztivál, Csíki Játékszín

2017. május 29. 10.00 Kovászna, Kovásznai Városi Művelődési Ház

2017. május 29. 12.00 Kovászna, Kovásznai Városi Művelődési Ház

2017. május 31. 10.00 Marosvásárhely, Nemzeti Színház

2017. május 31. 12.00 Marosvásárhely, Nemzeti Színház

2017. június 1. 17.00 Kolozsvár, Kolozsvári Állami Magyar Színház

2017. június 2. 12.00 Szatmárnémeti, Kossuth Kert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!